Sarma u tavi

Tradicionalna sarma od mljevenog mesa, riže i kupusa u kojoj uživaju svi ljubitelji ovog klasičnog jela, može se pripremiti i u tavi.

  • 75 min
  • Jednostavno
Sarma u tavi

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Dodajte mljeveno meso, rižu i sve dobro izmiješajte.
  2. Odvojite listove kiselog kupusa, odrežite im tvrdi dio vrha, a ako je jako kiselo, operite. Nadjenite ihmesnom smjesom.
  3. Dno posude (tave s debelim dnom) lagano nauljite i posložite sarme. Popecite ih na laganoj vatri. Između njih rasporedite komade suhog mesa.
  4. Za to vrijeme pripremite umak. U posudi pomiješajte 500 ml vode s kiselim vrhnjem i rajčicom. Prelijte preko sarmica tako da ih potpuno pokrije.
  5. Po potrebi posolite, pospite mljevenim paprom i ostavite pirjati poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 50 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Nakon pečenja pećnicu isključite, a sarmu tako poklopljenu u pećnici ostavite još 10 minuta.

Rajčica

Za rajske užitke