Slastice i kolači

Slatka napast

Profiteroli torta

Osim što je savršena okusom, Profiteroli torta vizualno je vrlo atraktivna. Priprema je olakšana uz pomoć Dolcela Princes uštipci pakiranja, a okus i izgled upotpunjeni ganacheom od čokolade i malinama. Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu

  • 120 min
  • Složeno
Profiteroli torta

Sastojci

Za biskvit:

Za profiterole:

Za kremu:

  • 600 ml mlijeka
  • 60 g šećera (4 žlice)

Za ganache:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml mlijeka
  • 400 g čokolade za kuhanje
  • svježe maline za ukrašavanje

Priprema

  1. Za pripremu biskvita kalup za tortu Ø 26 cm obložite papirom za pečenje.
  2. U posudu stavite jaja, šećer, vanilin šećer i sol te miješajte mikserom oko 5 minuta da dobijete pjenastu smjesu.
  3. Brašno i prašak za pecivo promiješajte, prosijte i lagano umiješajte u smjesu.Uspite u kalup i poravnajte.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 20 min.
  5. Biskvit ostavite da se ohladi, po potrebi ga poravnajte, odnosno nožem skinite višak.
  6. Za tijesto, u posudu stavite Dolcela mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu i ulje, te mikserom lagano miješajte.
  7. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miješati dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
  8. Žlicom, ili vrećicom za istiskivanje, na veliki pleh s papirom za pečenje oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha, pazite na razmak da se pri pečenju ne spoje (4 reda x 5).
  9. Pecite pećnici zagrijanoj na 200°C u oko 35 minuta. Za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu.
  10. Za kremu, u hladno mlijeko dodajte šećer i Dolcela prašak za kremu te promiješajte. Miksajte (najvećom brzinom) 3 minute.
  11. Pečenim i ohlađenim uštipcima napravite rupice sa strane, pa ih uz pomoć slastičarske vrećicenapunite kremom.
  12. Za ganache, slatko vrhnje i mlijeko zagrijte do vrenja, ugasite vatru i dodajte usitnjenu čokoladu.
  13. Ostavite 5 minuta, pa pjenjačom dobro miješajte da krema postane glatka. Ostavite ohladiti.

Slaganje torte

  1. Oko biskvita stavite obruč, prelijte s malo čokoladnog ganachea, po njemu složite kremom napunjene profiterole i sve prelijte ostatkom ganachea.
  2. Ostavite hladiti najbolje preko noći

Posluživanje: Pred posluživanje ukrasite s malinama.

Savjet: Obruč kalupa skinite kad se torta dobro ohladi.

Tjestenina

Svestrana Talijanka