Juha od heljdine kaše s vrganjima na podravski
- Recept by coolinarika.com -Jela za Podravkinih 75 godina pripremljena su s najkvalitetnijim namirnicama, začinjena maštom i poslužena s ljubavlju, kako nam je i pokazala umirovljenica Jadranka Lakuš pripremajući podravsku kašenu juhu s vrganjima.
Priprema
Heljdu skuhajte u vodi s malo soli, chilija i žličicom masti. Na preostaloj masti popecite sitno narezani luk pa kada omekša dodajte sitno nasjeckani češnjak. Zatim dodajte narezane gljive i Vegetu. Pirjajte 5 minuta pa dodajte na kockice narezan krumpir, dimljenu crvenu papriku i bosiljak. Podlijte vodom i kuhajte dok krumpir ne omekša. Umiješajte kuhanu heljdu, kratko prokuhajte, dodatno začinite po želji, posolite po potrebi i pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje: Poslužite toplu juhu uz kiselo vrhnje.
Savjet: Umjesto 300 g svježih vrganja možete koristiti 30 g sušenih koje prije kuhanja namočite u vrućoj vodi, ostavite da odstoje 10 minuta i ocijedite.