Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Juha od heljdine kaše s vrganjima na podravski

Jela za Podravkinih 75 godina pripremljena su s najkvalitetnijim namirnicama, začinjena maštom i poslužena s ljubavlju, kako nam je i pokazala umirovljenica Jadranka Lakuš pripremajući podravsku kašenu juhu s vrganjima.

  • 45 min
Juha od heljdine kaše s vrganjima na podravski

Sastojci

Priprema

  1. Heljdu skuhajte u vodi s malo soli, chilija i žličicom masti.
  2. Na preostaloj masti popecite sitno narezani luk pa kada omekša dodajte sitno nasjeckani češnjak.
  3. Zatim dodajte narezane gljive i Vegetu. Pirjajte 5 minuta pa dodajte na kockice narezan krumpir, dimljenu crvenu papriku i bosiljak.
  4. Podlijte vodom i kuhajte dok krumpir ne omekša.
  5. Umiješajte kuhanu heljdu, kratko prokuhajte, dodatno začinite po želji, posolite po potrebi i pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje: Poslužite toplu juhu uz kiselo vrhnje. 

Savjet: Umjesto 300 g svježih vrganja možete koristiti 30 g sušenih koje prije kuhanja namočite u vrućoj vodi, ostavite da odstoje 10 minuta i ocijedite.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat