Kremaste tiramisu ploške

Poigrajte se svojim željama i odaberite boju kolača iz najdražeg voća i uživajte u kremastom tiramisu slastici.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Kremaste tiramisu ploške

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Priprema

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, a zatim bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
  2. Brašnu dodajte prstohvat soli, prašak za pecivo, cimet i kakao. Sve lagano promiješajte.
  3. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i cimetom, 60 ml vode, zatim dodajte kavu rastopljenu u 1 žlici tople vode i ulje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  4. Pripremljenu smjesu izlijte u posudu za pečenje (35x30 cm), obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta.
  5. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i razmutite u 6 žlica soka. Preostali sok zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni puding. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute i vruć prelijte preko ohlađenog biskvita. Poravnajte i pustite da se ohladi.
  6. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
  7. Kremu nanesite na hladni žele, poravnajte i ostavite u hladnjaku 2 sata.

Posluživanje: Kolač pospite kakaom, narežite i poslužite.

Savjet: Umjesto soka od naranče možete upotrijebiti kompot. Na taj ćete način dobiti žele željenog okusa, ali i boje.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma