Ragu od telećih rebara
- Recept by coolinarika.com -Pripremite ragu od teletine, poslužite u dubokom tanjuru s rezancima prelivenim umakom od finog temeljca i šljiva.
Priprema
Teleća rebra narežite na manje komade, pospite Vegetom i popaprite. U tavi na zagrijanom ulju pripremljena rebra popecite do zlatnožute boje. Rebra izvadite, a na istoj masnoći popecite krupnije narezan luk, mrkvu i stabljiku celera. Kad se povrće zažutilo, vratite rebra, dodajte suhe šljive, podlijte sa 600 ml vode i dodajte goveđi temeljac. Poklopljeno kuhajte oko 1 – 1,5 sat, odnosno dok se umak ne zgusne, a meso ne omekša. U posoljenoj vodi skuhajte široke rezance, a zatim ih ocijedite.
Posluživanje: U duboki tanjur složite kuhane rezance, prelijte ih pripremljenim umakom, dodajte rebra i poslužite.
Savjet: Jelo je gotovo kad se meso odvaja od kosti.