Ragu od telećih rebara

Pripremite ragu od teletine, poslužite u dubokom tanjuru s rezancima prelivenim umakom od finog temeljca i šljiva.

  • 120 min
  • Jednostavno
Ragu od telećih rebara

Sastojci

Priprema

  1. Teleća rebra narežite na manje komade, pospite Vegetom i popaprite.
  2. U tavi na zagrijanom ulju pripremljena rebra popecite do zlatnožute boje. Rebra izvadite, a na istoj masnoći popecite krupnije narezan luk, mrkvu i stabljiku celera.
  3. Kad se povrće zažutilo, vratite rebra, dodajte suhe šljive, podlijte sa 600 ml vode i dodajte goveđi temeljac. Poklopljeno kuhajte oko 1 – 1,5 sat, odnosno dok se umak ne zgusne, a meso ne omekša.
  4. U posoljenoj vodi skuhajte široke rezance, a zatim ih ocijedite.

Posluživanje: U duboki tanjur složite kuhane rezance, prelijte ih pripremljenim umakom, dodajte rebra i poslužite.

Savjet: Jelo je gotovo kad se meso odvaja od kosti.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom