Fiš paprikaš

Svatko ima svoj recept za fiš, a ovo je fiš paprikaš kako ga ja radim. Pravilo je da u njega ide minimalno dvije vrste ribe i mljevena crvena paprika, i toga se držim.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Fiš paprikaš

Sastojci

Priprema

  1. Stavite da zavri 3 l vode.
  2. Dodajte narezane 2 srednje glavice luka te pustite da ključa 10 minuta.
  3. Zatim dodajte smjesu od passate, 2 žličice Vegete, žličicu soli, žličicu šećera, jednu žlicu Vegeta Maestro slatke mljevene paprike te po ukusu Vegeta Maestro ljute mljevene paprike.
  4. Pustite da se kuha cca 10 minuta i zatim dodajte ribu narezanu na komade debljine 4-5 cm.
  5. Pustite da se kuha 20 minuta, dodajte 2 dcl bijelog vina i ostavite da se kuha još 10 minuta.

Posluživanje: Poslužite s domaćim, širokim rezancima, a možete i s palentom ili krumpirom.Dobar tek.

Savjet: Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.Nemojte miješati kuhačom nego tijekom kuhanja povremeno protresite zdjelu.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh