Podravka

Hren

Engleski umak

Ni klasičan umak od hrena ne mora uvijek biti isti. Ni kada ga poslužujete uobičajeno, uz kuhano meso, a posebice ukoliko ga poslužujete drugačije, uz dimljenu ribu.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Engleski umak

Sastojci

Priprema

  1. U hren umiješajte sol i svježe mljeveni bijeli papar.
  2. Slatko vrhnje dobro istucite tako da dobijete gustu pjenu pa u nju postupno umiješajte pripremljeni hren miješajući odozdo prema gore.

Posluživanje: Engleski umak poslužite uz dimljeni losos, ribu ili kuhanu piletinu.

Savjet: Po želji umaku možete dodati sok od pola limuna i pola naranče.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 129 kcal / 539 kJ
Masti 12,65 g
Ugljikohidrati 2,99 g
Vlakna 0,00 g
Bjelančevine 1,52 g
Sol 0,05 g
Vitamin A 477,41 μg
Vitamin D 17,67 μg
Vitamin E 0,45 mg
Vitamin C 11,75 mg
Kalij 113,48 mg
Kalcij 56,06 mg
Fosfor 42,19 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma