Biskvitna rolada
- Recept by coolinarika.com -Biskvitom počinje svaka početnica za pripremu slastica, a biskvitnom roladom nakana da sami sebi i najbližima zasladimo i posve običan dan.
Priprema
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu. Smjesi postupno dodajite brašno uz neprekidno miješanje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanaca. Tepsiju obložite masnim papirom, premažite uljem ili maslacem i izlijte biskvitnu smjesu. Pecite 10 do 15 minuta na temperaturi od 170°C. Pečeni biskvit okrenite na vlažni ubrus, skinite papir, premažite voćnim namazom i još topao pomoću ubrusa savijte u roladu i pospite šećerom u prahu.
Posluživanje: Biskvitnu roladu narežite na ploške i poslužite uz tučeno vrhnje i topli napitak.
Savjet: Umjesto voćnog namaza možete koristiti i druge nadjeve, različite kreme, pudinge u kombinaciji s raznim voćem i slično.