Čokoladne cake pop lizalice s krupicom i kokosom

Čokoladne cake pop lizalice s krupicom i kokosom pravo su nam otkriće u svijetu slastica. Koliko god im se želimo diviti, ovi slatki dokazi nestaju nevjerojatnom brzinom, bez obzira na prigodu ili doba dana.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladne cake pop lizalice s krupicom i kokosom

Sastojci

  • 100 g Zlato polje Bebe Grisa
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 65 g šećera
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 40 g kokosovog brašna
  • 300 g tamne čokolade
  • 2 žlice kokosovog ulja

Priprema

  1. U posudu ulijte kokosovo mlijeko, dodajte šećer, sol i ekstrakt vanilije. Promiješajte i zavrijte.
  2. Zatim na laganoj vatri postepeno dodavajte krupicu i neprestano miješajte. Nastavite kuhati još 2 minute da se krupica zgusne.
  3. Maknite posudu s vatre i umiješajte kokosovo brašno.
  4. Mješavinu od krupice stavite u posudu, prekrijte folijom i stavite na hladno na 30 minuta.
  5. Ohlađenu smjesu podijelite na kuglice od 60 g te ih oblikujte u oblik lizalica. Zatim u sredinu lizalica zabodite drvene štapiće.
  6. Oblikovane lizalice stavite na hladno barem na 1 sat.
  7. Otopite čokoladu, umiješajte rastopljeno kokosovo ulje i prelijte je u višu čašu.
  8. Ohlađene lizalice potopite u čašu s rastopljenom čokoladom.
  9. Prelivene lizalice stavite na papir za pečenje da se čokolada potpuno stvrdne.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.

Savjet: Lizalice možete čuvati na hladno do 3 dana.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma