BBQ svinjska rebarca u foliji

BBQ svinjska rebarca pečena u foliji i poslužena uz povrće, mladi luk i feta sir, postaju centralni dio svake roštiljade.

  • 60 min
  • Jednostavno
BBQ svinjska rebarca u foliji

Sastojci

Priprema

  1. Svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill marinade BBQ i utrljajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  2. Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu.
  3. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  4. Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju, na mladi luk, te umotajte tako da ostavite malo mjesta da meso „prodiše“ i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  5. Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih deset minuta na laganoj vatri s obiju strana.
  6. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore (zamotana) deset minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.
  7. Na roštilju ispecite povrće narezano na ploške.

Posluživanje: Na sredinu okruglog tanjura za posluživanje stavite ajvar, a oko njega u krug lepezasto, naizmjenično složite pečeno povrće. Pospite kockicama feta sira, nakapajte s malo maslinova ulja i poslužite uz narezana rebarca.

Savjet: Vrijeme pečenja ovisi o veličini rebaraca. Da bi bilo praktičnije, rebarca stavite u vrećicu, ulijte marinadu i tako ostavite da se sastojci dobro povežu.

Kruh

Kruh naš svagdašnji