Brownie bez glutena ala stracciatella

Jedan od najpopularnijih američkih deserata u obliku čokoladne kocke je brownie. Oduzeli smo mu gluten i dodali mascarpone, a rezultat je brownie bez glutena ala stracciatella.

  • 50 min
  • Jednostavno
Brownie bez glutena ala  stracciatella

Sastojci

Za kremu

Priprema

  1. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte šećer, jaja i omekšali maslac. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. U tijesto lagano umiješajte komadiće čokolade iz pakiranja. Ulijte ga u složeni, priloženi papirnati kalup za pečenje.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C 35 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu.
  4. Za tanke čokoladne listiće, čokoladu otopite na pari, izlijte na papir za pečenje vel. 30X40 cm i razmažite u tankom sloju.
  5. Papir zarolajte i ostavite na hladnom mjestu da se čokolada stvrdne. Hladnu čokoladu, još zamotanu u papiru zdrobite da dobijete tanke listiće.
  6. Za kremu, Šlag 5+ izmiksajte s krem sirom mascarpone i umiješajte polovicu količine zdrobljene čokolade, odnosno listića.
  7. Kremu nanesite preko ohlađenog brownieja, a zatim pospite preostalim listićima čokolade.

Posluživanje: Slasticu držite u hladnjaku do posluživanja, a zatim izrežite na kocke.

Savjet: Kremu je dovoljno izmiješati pjenjačom da bude glatke strukture.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće