Vegeta

Crni papar zrno

Vegeta maestro crni papar zrno 3d

Kisela repa s grahom

Složenci, “složena jela” omiljeni su specijaliteti koji se jedu žlicom. Nekad su bili svakodnevna seoska zimska hrana, izdašna i jeftina, koja se uvijek mogla obogatiti suhim ili kuhanim mesom ili, ako bi preostali za drugi dan, sa žgancima.

  • 80 min
  • Složeno
  • 6 osoba
Kisela repa s grahom

Sastojci

Priprema

  1. Namočeni grah prokuhajte kratko u vodi, ocijedite ga i stavite kuhati u drugu vodu.
  2. Posebno skuhajte kiselu repu s lovorovim listom, nekoliko zrna papra i Vegetom.
  3. Kuhanu repu dodajte u kuhani grah.
  4. Napravite zapršku tako da na ulju svijetlo popecite sitno nasjeckani luk, umiješate brašno i zalijete s malo hladne vode. Sve umiješajte u grah i repu.
  5. Dodajte nasjeckani češnjak, posolite i sve zajedno još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Kiselu repu poslužite uz žgance.

Savjet: Repa s grahom bit će još ukusnija ako je kuhate zajedno sa svježim ili suhim svinjskim nogicama ili nekim drugim suhim mesom.

Napomena: Ovo možete i zamrznuti Zamrzavanje: Jelo pripremite do kraja. Ohladite ga, rasporedite u plastične posudice ili vrećice i zamrznite. Odmrzavanje: Jelo odmrznite preko noći u hladnjaku i lagano zagrijte u posudi s malo vode. Trajnost: 90 dana.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 619 kcal / 2.587 kJ
Masti 8,64 g
Ugljikohidrati 119,97 g
Vlakna 22,46 g
Bjelančevine 21,44 g
Vitamin A 29,41 μg
Vitamin E 6,36 mg
Vitamin C 25,27 mg
Niacin 6,59 mg
Kalij 1.540,73 mg
Kalcij 202,08 mg
Fosfor 387,51 mg
Magnezij 147,55 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh