Kisela repa s grahom
- Recept by coolinarika.com -Složenci, “složena jela” omiljeni su specijaliteti koji se jedu žlicom. Nekad su bili svakodnevna seoska zimska hrana, izdašna i jeftina, koja se uvijek mogla obogatiti suhim ili kuhanim mesom ili, ako bi preostali za drugi dan, sa žgancima.
Priprema
Namočeni grah prokuhajte kratko u vodi, ocijedite ga i stavite kuhati u drugu vodu. Posebno skuhajte kiselu repu s lovorovim listom, nekoliko zrna papra i Vegetom. Kuhanu repu dodajte u kuhani grah. Napravite zapršku tako da na ulju svijetlo popecite sitno nasjeckani luk, umiješate brašno i zalijete s malo hladne vode. Sve umiješajte u grah i repu. Dodajte nasjeckani češnjak, posolite i sve zajedno još kratko prokuhajte.
Posluživanje: Kiselu repu poslužite uz žgance.
Savjet: Repa s grahom bit će još ukusnija ako je kuhate zajedno sa svježim ili suhim svinjskim nogicama ili nekim drugim suhim mesom.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Jelo pripremite do kraja. Ohladite ga, rasporedite u plastične posudice ili vrećice i zamrznite. Odmrzavanje: Jelo odmrznite preko noći u hladnjaku i lagano zagrijte u posudi s malo vode.Trajnost: 90 dana.