Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Šareni ražnjići

Iskušajte svoju kreativnost u nizu šarenog povrća i mesnih komadića pečenih na roštilju, a zalogaji će biti još zanimljiviji uz kukuruzni kruh i omiljeno piće.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Šareni ražnjići

Sastojci

  • 1000 g svinjske vratine
  • 1 vrećica Vegete Natur Grill vratina
  • 350 g svježe paprike
  • 350 g luka
  • 350 g patlidžana
  • ulje za premazivanje
  • drveni štapići za ražnjiće

Priprema

  1. Meso narežite na komade i posipajte Vegetom grill vratina pa ostavite da se marinira oko 30 minuta.
  2. Papriku, luk i patlidžane narežite na veće komade.
  3. Na štapiće za ražnjiće naizmjenično stavljajte komadiće mesa i povrća i premažite uljem. Ražnjiće pecite na roštilju uz stalno premazivanje.

Posluživanje: Poslužite uz kukuruzni kruh i pivo.

Savjet: Meso možete marinirati i dan prije, tako da ga posipate Vegetom grill vratina i premažete uljem. Što se meso duže marinira, to postaje ukusnije.

Začini inspiracije

Monozačini