Lino mousse s lješnjacima

Slojevi kreme u desertu posluženom sa speculaas keksima neodoljiv su spoj nježnog okusa s karakterom lješnjaka i primamljivog prugastog izgleda.

  • 15 min
  • Jednostavno
Lino mousse s lješnjacima

Sastojci

Za umak

  • 100 g Lino lade gold
  • 2 žlice likera od orašastih plodova (amareto, frangelico)
  • Speculaas keksi za posluživanje

Priprema

  1. Mascarpone i Lino ladu izmiješajte u jednoličnu kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag te umiješajte u pripremljenu kremu.
  2. Za umak Lino ladi dodajte liker i malo tople vode (4 žlice) da dobijete gust umak koji lagano teče sa žlice.
  3. Kremu rasporedite u 4 posudice ili visoke čaše tako da nanosite naizmjenično žlicu kreme, a zatim tanak sloj umaka. Držite u hladnjaku dok ne postane čvrsto (nekoliko sati).

Posluživanje: Mousse poslužite sa speculaas keksima.

Savjet: Zbog ljepšeg izgleda umak nanesite uz rub da se vide slojevi. Slasticu pripremite u 4 visoke čaše.

Ajvar

Razmazi svoje nepce