Chilli gravče na tavče

Koprivnička influencerica, kreativna Iva Horvat koja se krije iza Instagram profila Beaditon, s nama je proslavila sedam I pol desetljeća Podravke. Ovom prilikom počastila nas je kultnim receptom Chilli gravče na tavče.

  • 60 min
  • Jednostavno
Chilli gravče na tavče

Sastojci

Za umak:

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol

Za posluživanje:

  • mladi luk
  • nekoliko listova zelene salate

Priprema

  1. Nasjeckajte crveni luk i češnjak te popirjajte na malo ulja. Dodajte sol i mljevenu junetinu, pa sve zajedno dobro popirjajte tako da junetina dobije lijepu zlatnu boju i bude mjestimično zapečena.
  2. Dodajte sadržaj vrećice Fant za Chili con carne, pelate, passatu te ispran i ocijeđen grah i kukuruz, pa sve dobro izmiješajte.Pecite u zagrijanoj pećnici na 200˚C oko 30 minuta.
  3. Za umak usitnite češnjak i dodajte u kiselo vrhnje te posolite po potrebi. Mladi luk nasjeckajte na kolutiće, a zelenu salatu na trakice. Na tavi ugrijte tortilje i izrežite ih na četvrtine.
  4. Kada je grah zapečen izvadite ga iz pećnice i poslužite u glinenoj posudi te ga gore posipajte s kolutićima mladog luka. Sa strane dodajte malo bijelog umaka, zelene salate i trokutiće tortilje.

Savjet: U umak možete dodati i malo Vegeta Maestro slatke paprike dimljene

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina