Kolač s rogačem

Iznimna aroma kolača od rogača podsjetit će vas na bakine kolače, a jabuke će dati posebnu sočnost ovoj slastici.

  • 40 min
  • Jednostavno
Kolač s rogačem

Sastojci

Priprema

  1. U zdjelu stavite žumanjke i šećer i električnom miješalicom pjenasto izmiksajte.
  2. Lagano ulijte ulje, mlijeko, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivom, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže.
  3. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.
  4. Dodajte grožđice, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte.
  5. Smjesu prebacite u namašćeni kalup za torte (φ26 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 25 minuta.
  6. Kad je torta pečena, izvadite ju iz pećnice i ohladite.
  7. Ohlađeni kolač premažite Lino ladom nougat i pospite listićima badema.

Posluživanje: Ohlađeni kolač premažite Lino ladom nougat i pospite listićima badema.

Savjet: Kolač možete ispeći i u četvrtastoj tepsiji te narezati na kocke. Jabuke će dati sočnost ovom kolaču; dodajte ih i inače kad vam se čini da će vam biskvit biti suh.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži