#ostanimoodgovorni

Coolinarika zna kako ti skratiti vrijeme!

Dip od graha

Dipovi su sve popularniji dodaci jelima. Nerijetko njihov okus određuje ton cijelog obroka, posebice pristaju li uz više namirnica, od krekera do prženog mesa.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 6;8 osoba
Dip od graha

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom maslacu kratko propirjajte nasjeckani luk i češnjak.
  2. Dodajte kuhani grah i naribani sir te miješajte dok se sir ne rastopi.
  3. Mješavinu malo ohladite, a zatim usitnite u električnoj sjeckalici.
  4. Nakon toga joj dodajte sol, ajvar i vodu pa sve zajedno dobro izmiješajte.

Posluživanje: Dip poslužite uz tacose ili jela s roštilja.

Savjet: U dip možete umiješati nasjeckano kiselo povrće (krastavci, paprika, feferon).

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 137 kcal / 573 kJ
Masti 8,81 g
Ugljikohidrati 9,04 g
Vlakna 1,79 g
Bjelančevine 5,91 g
Sol 0,50 g
Vitamin A 468,68 μg
Vitamin D 9,00 μg
Vitamin C 4,38 mg
Niacin 1,71 mg
Kalij 230,24 mg
Kalcij 134,18 mg
Fosfor 122,21 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka