Podravka

Podravka pire krumpir

Karađorđeva šnicla

Ako ste osjetljivog želuca, brojite kalorije ili ne jedete meso, ovaj ćete recept zaobići. Gurmani ipak ne odolijevaju poznatom specijalitetu, pa će ga u slast pojesti posluženog s tartar-umakom i kvalitetnim crnim vinom.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Karađorđeva šnicla

Sastojci

  • 500 g telećih odrezaka
  • 100 g kajmaka
  • 2 jaja
  • sol
  • 70 g krušnih mrvica
  • ulje za prženje

Za posluživanje

Priprema

  1. Teleće odreske potucite batom za meso.
  2. Na svaki odrezak stavite žličicu kajmaka. Zarolajte i dobro pričvrstite čačkalicama.
  3. Uvaljajte u razmućena posoljena jaja, zatim krušne mrvice i pržite u vrelom ulju dok ne porumene.
  4. Nakon prženja, odrescima izvadite čačkalice.

Posluživanje: Poslužite s pire krumpirom i kajmakom.

Savjet: U nadjev za odrezak možete dodati i sitno narezanu šunku.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 374 kcal / 1.563 kJ
Masti 19,12 g
Ugljikohidrati 13,21 g
Vlakna 0,42 g
Bjelančevine 35,19 g
Sol 2,17 g
Vitamin A 394,42 μg
Vitamin D 32,10 μg
Vitamin E 6,41 mg
Niacin 17,20 mg
Kalij 485,52 mg
Kalcij 106,02 mg
Fosfor 397,97 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Paštete

Kruha i igara!