Podravka

Podravka pire krumpir

Pire krumpir

Karađorđeva šnicla

Ako ste osjetljivog želuca, brojite kalorije ili ne jedete meso, ovaj ćete recept zaobići. Gurmani ipak ne odolijevaju poznatom specijalitetu, pa će ga u slast pojesti posluženog s tartar-umakom i kvalitetnim crnim vinom.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Karađorđeva šnicla

Sastojci

  • 500 g telećih odrezaka
  • 100 g kajmaka
  • 2 jaja
  • sol
  • 70 g krušnih mrvica
  • ulje za prženje

Za posluživanje

Priprema

  1. Teleće odreske potucite batom za meso.
  2. Na svaki odrezak stavite žličicu kajmaka. Zarolajte i dobro pričvrstite čačkalicama.
  3. Uvaljajte u razmućena posoljena jaja, zatim krušne mrvice i pržite u vrelom ulju dok ne porumene.
  4. Nakon prženja, odrescima izvadite čačkalice.

Posluživanje: Poslužite s pire krumpirom i kajmakom.

Savjet: U nadjev za odrezak možete dodati i sitno narezanu šunku.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 374 kcal / 1.563 kJ
Masti 19,12 g
Ugljikohidrati 13,21 g
Vlakna 0,42 g
Bjelančevine 35,19 g
Sol 2,17 g
Vitamin A 394,42 μg
Vitamin D 32,10 μg
Vitamin E 6,41 mg
Niacin 17,20 mg
Kalij 485,52 mg
Kalcij 106,02 mg
Fosfor 397,97 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Božić

Najsvečaniji stol u godini