Leskovačka salata

Pikantnu salatu od pečenih paprika ponudite uz roštilj i pečenu ribu, a ukoliko sastojke narežete na sitnije komadiće, možete je namazati i na bijeli kruh. Umjesto sirovih, možete koristiti i gotove Podravkine pečene paprike.

  • 60 min
  • Jednostavno
Leskovačka salata

Sastojci

  • 25 velikih zelenih paprika
  • 10 ljutih papričica
  • 3 rajčice
  • 2 češnja protisnutog češnjaka
  • sol

Priprema

  1. Zelene i ljute papričice, kao i rajčice, ispecite na tavi bez ulja.
  2. Kada se ohlade, oljuštite ih i narežite na komadiće.
  3. Dodajte češnjak, sol i sve zajedno izmiješajte, a zatim dobro ohladite.

Posluživanje: Leskovačku salatu poslužite uz različita pečenja i meso na žaru.

Savjet: Pripremu ovog recepta ubrzat ćete i olakšati ako upotrijebite Podravkine gotove pečene paprike.

Gulaš

Inspirirani tradicijom