Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Paella s artičokama

Jedno od najpoznatijih španjolskih jela u kombinaciji s delikatesnom artičokom rezultira paellom koja će izazvati dodatni interes, upotrijebite li i malo mašte prilikom dekoracije.

  • 35 min
  • Jednostavno
Paella s artičokama

Sastojci

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 300 g pilećeg filea
  • 1 rajčica
  • 1 Fant PAELLA
  • 100 g konzerviranih artičoka
  • 100 g Riže Zlato polje Sant' Andrea
  • 250 g očišćenih dagnji
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 limun

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko popecite na kockice narezano meso.
  2. Dodajte na kockice narezanu rajčicu i kratko popecite. Ulijte 400 ml mlake vode, sadržaj vrećice Fanta, grašak i rižu. Pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  3. Dodajte dagnje, artičoke prerezane popola i pirjajte još 10 minuta.
  4. Gotovo jelo pospite peršinom i ukrasite dagnjama u ljušturi ako ih imate.

Posluživanje: Jelo će biti još ukusnije ako ga pripremite s dagnjama u ljušturi. U tom je slučaju potrebno oko 400 g dagnji. Kad su dobro oprane i očišćene, stavite ih na zagrijano maslinovo ulje, poklopite i lagano kuhajte da se otvore. Dalje pripremajte kao i s očišćenim dagnjama.

Savjet: Poslužite odmah.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.