Paella s artičokama
- Recept by coolinarika.com -Jedno od najpoznatijih španjolskih jela u kombinaciji s delikatesnom artičokom rezultira paellom koja će izazvati dodatni interes, upotrijebite li i malo mašte prilikom dekoracije.

Priprema
Na maslinovu ulju kratko popecite na kockice narezano meso. Dodajte na kockice narezanu rajčicu i kratko popecite. Ulijte 400 ml mlake vode, sadržaj vrećice Fanta, grašak i rižu. Pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Dodajte dagnje, artičoke prerezane popola i pirjajte još 10 minuta. Gotovo jelo pospite peršinom i ukrasite dagnjama u ljušturi ako ih imate.
Posluživanje: Jelo će biti još ukusnije ako ga pripremite s dagnjama u ljušturi. U tom je slučaju potrebno oko 400 g dagnji. Kad su dobro oprane i očišćene, stavite ih na zagrijano maslinovo ulje, poklopite i lagano kuhajte da se otvore. Dalje pripremajte kao i s očišćenim dagnjama.
Savjet: Poslužite odmah.