Pržene lignje na australski način

Australci u svježim lignjama uživaju jednako kao i ostali stanovnici morskih obala (osim uz Crno more, jer jedino ih tamo nema). Blagog okusa, lignjin se okus formira raznim marinadama, koje ju ujedno i omekšavaju.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Pržene lignje na australski način

Sastojci

  • 1 kg lignji
  • ulje za prženje

Za marinadu

  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žličica nasjeckanog đumbira
  • 2 češnja protisnutog češnjaka
  • 3 jaja

Za paniranje

Za posluživanje

  • 250 g svježih krastavaca
  • 100 ml slatkog čili umaka
  • mljeveni korijander

Priprema

  1. Lignje narežite na kolutiće. Jaja, češnjak, đumbir i soja umak pomiješajte, i u tako pripremljenu marinadu stavite narezane lignje, pa ih marinirajte oko 1 sat.
  2. U mješavinu brašna, Vegete Natur, soli i papra uvaljajte dio po dio mariniranih lignji i pržite u dubokom vrelom ulju par minuta.
  3. Krastavce narežite na ploške, posložite ih po tanjuru, a u sredinu stavite pržene lignje. Lignje prelijte čili umakom.

Posluživanje: Poslužite toplo, posuto korijanderom.

Savjet: Prilikom prženja lignji, važno je da odjednom ne pržite previše lignji.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima