Mesoljupci

Nema tice do prasice!

Varivo od kiselog kupusa s mesom

Zimi treba pojesti nešto kuhano, toplo i zasitno – barem jednom na dan! Krepka variva, poput ovoga s kiselim kupusom, dobar su izvor hranjivih tvari, a osim toga su i praktična: skuhajte ih u ponedjeljak i jedite do srijede!

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Varivo od kiselog kupusa s mesom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na ploške, a zatim slaninu i svinjetinu narezane na kocke. Nastavite peći oko 5 minuta uz stalno miješanje, a zatim posudu maknite s vatre.
  2. Dodajte papriku u prahu, kiseli kupus, Vegetu i sve dobro izmiješajte.
  3. Zalijte s dovoljno vode da prekrije sadržaj u loncu i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 1 sat. Tijekom kuhanja, umiješajte mažuran, kim, protisnuti češnjak, narezani feferon i peršin.
  4. Pred kraj dodajte kuhani grah i Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode. Kratko prokuhajte i po potrebi dodajte malo vode.

Posluživanje: Varivo od kiselog kupusa poslužite uz restani ili kuhani krumpir.

Savjet: Kiseli kupus možete skuhati odvojeno u drugom loncu (oko 30 minuta), a zatim dodajte pirjanom mesu s lukom. Tako će jelo će biti prije gotovo.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 518 kcal / 2.165 kJ
Masti 17,00 g
Ugljikohidrati 73,95 g
Vlakna 3,80 g
Bjelančevine 20,77 g
Sol 1,89 g
Vitamin A 1.009,26 μg
Vitamin D 9,00 μg
Vitamin C 50,97 mg
Niacin 8,56 mg
Kalij 833,80 mg
Kalcij 122,91 mg
Fosfor 257,51 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Paštete

Kruha i igara!