Srcolike krafne punjene kremom od vanilije

U mjesecu šarenih karnevala i ljubavi lijepo je kada se nađe i jedna slastica koja svojom jednostavnošću i okusom osvaja srce svake osobe koja je proba, a to je krafna. Ovoga puta sam htjela napraviti malo drugačije: bogatog punjenja, kremastije, slasnije i pomalo utješne. Tako je nastao ovaj spoj između krafne i fritule, a budući da smo u mjesecu ljubavi ništa mi se nije činilo prikladnije od srcolikog oblika. Za mene je ovaj odabir pun pogodak i mogu reći da su ovo stvarno posebne krafne za posebne prigode, ali mogu biti i za svaki dan.*****************************************Zahvaljujemo blogerici Andrei Cukrov na ustupljenom receptu

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Srcolike krafne punjene kremom od vanilije

Sastojci

Za krafne

Za kremu od vanilije

Za posipanje

  • kristal šećer

Priprema

  1. Za krafne, u zdjelu za miješanje prosijajte brašno, pa mu dodajte Dolcela instant kvasac i dobro promiješajte. U sredini brašna napravite udubinu i u nju stavite jaje i žumanjke, mlijeko, šećer, otopljeni maslac, Dolcela vanilin šećer i prstohvat soli.
  2. Sve dobro pomiješajte i krenite mijesiti. Miješenje možete raditi na tradicionalan način tako da tijesto dugo tučete drvenom kuhačom ili možete sve umijesiti samostojećim mikserom s nastavkom za tijesto. Tijesto treba jako dobro umijesiti kako bi postalo glatko, sjajno i podatno.
  3. Kad je umiješeno premažite ga s malo ulja, stavite u zdjelu, pokrijte i ostavite na toplom da se digne. Trebat će mu oko sat i pol. Podignuto tijesto prebacite na radnu plohu koju ste lagano posipali brašnom.
  4. Ručno ga ponovno premijesite pa ga valjkom za tijesto razvaljajte u pravokutnik debljine 1,5 cm. Pomoću modlice u obliku srca izrezujte srcolike krafne. Ovako izrezano tijesto malo posipajte brašnom, pokrijte krpom i ostavite da se diže još nekih 30 minuta. Ostatke tijesta ponovno zamijesite i ponovite postupak s izrezivanjem.
  5. U velikom i širokom loncu zagrijte puno suncokretovog ulja pa u njemu pržite srcoliko tijesto. Svako pržite po 2 – 3 minute sa svake strane. Vodite računa da temperatura ulja nije previsoka i nemojte peći više od 3 komada istovremeno.
  6. Pečene krafne prebacite na kuhinjski ručnik kako bi se ocijedile, a zatim ih uvaljajte u kristal šećer. Kad se ohlade nadjenite ih kremom od vanilije i džemom od malina. Najjednostavnije ih je puniti slastičarskom vrećicom s dugačkim i uskim nastavkom.
  7. Za kremu od vanilije, pomiješajte mlijeko i Dolcela vanilin šećer u loncu debljeg dna pa zagrijte sve do točke vrenja. Dok se mlijeko grije u zdjelici pomiješajte žumanjke, šećer, Dolcela Gussnel i sol. Zatim dodajte 4 – 5 žlica mlijeka koje se zagrijalo te sve dobro izmiješajte.
  8. U zagrijano mlijeko polagano ulijte mješavinu iz zdjelice te sve snažno miješajte pjenjačom, nad laganom vatrom, dok se ne krene zgušnjavati. Pažljivo miješajte kako krema ne bi zagorila na dnu.
  9. Kada se krema zgusne, maknite je s vatre, prebacite u zdjelu te prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi. Ohlađenu kremu prebacite u slastičarsku vrećicu pa njome nadjenite pržene krafne.

Posluživanje: Nadjevene krafne uvaljajte u kristal šećer i poslužite.

Savjet: Prije nego počnete važno je da vam sve namirnice budu na sobnoj temperaturi. Sjetite se izvaditi ih iz hladnjaka najmanje sat vremena ranije.

Ajvar

Razmazi svoje nepce