Vegeta

Vegeta univerzalna

Vegeta 250 g render PNG v2

Juha od povrća

Zgusnuta juha, izvorno finski recept, sadrži originalnu kombinaciju raznih vrsta povrća, a posebnu joj draž daje i nekoliko kozica. U Finskoj biste takvu juhu vjerojatno dobili ljeti, no ugodno će vas okrijepiti i zimi.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4;6 osobe
Juha od povrća

Sastojci

Priprema

  1. Opranu cvjetaču natrgajte na cvjetove, a oguljeni krumpir narežite na kockice.
  2. Zakipite vodu, dodajte sol, šećer, cvjetaču, krumpir, rotkvice, mahune, mrkvu i grašak. Povrće kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.
  3. Dodajte kozice i još malo prokuhajte. Povrće i kozice ocijedite, a dio juhe u kojoj se kuhalo povrće sačuvajte.
  4. Na maslacu kratko popecite brašno, dodajte mlijeko, Vegetu, pola količine vrhnja i sve zajedno kuhajte oko 5 minuta.
  5. Umiješajte kuhano povrće s kozicama i kuhajte još oko 5 minuta.
  6. Posudu s vrućom juhom maknite s vatre, umiješajte žumanca, pomiješane s preostalim vrhnjem i s 2-3 žlice juhe.

Posluživanje: Juhu pospite nasjeckanim koprom i poslužite.

Savjet: Dio mlijeka možete zamijeniti juhom u kojoj se kuhalo povrće.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 348 kcal / 1.455 kJ
Masti 20,72 g
Ugljikohidrati 27,46 g
Vlakna 4,45 g
Bjelančevine 15,46 g
Sol 4,46 g
Vitamin A 3.048,10 μg
Vitamin D 106,75 μg
Vitamin C 38,64 mg
Niacin 5,66 mg
Kalij 644,45 mg
Kalcij 192,76 mg
Fosfor 244,20 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Mesoljupci

Nema tice do prasice!