Šiškrlini

Od krumpirova tijesta oblikujte valjuške i skuhajte ih u vreloj vodi. Tople šiškrline, koji su inače specijalitet međimurske kuhinje, poslužite kao prilog, ili kao glavno jelo uz zelenu salatu ili salatu od mrkve.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Šiškrlini

Sastojci

Za preljev

  • 150 g maslaca
  • 50 g krušnih mrvica

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i naribajte.
  2. Brašno i sol pomiješajte, dodajte krumpir, jaje i zamijesite tijesto.
  3. Tijesto oblikujte u prst debele valjke i režite ih na dužinu od 3 cm.
  4. Kuhajte ih u vreloj posoljenoj vodi 5 minuta.
  5. Kuhane šiškrline prelijte krušnim mrvicama, koje ste popekli na maslacu.

Posluživanje: Poslužite toplo kao samostalno jelo ili prilog.

Savjet: Kad zamijesite tijesto, odmah ga oblikujte i kuhajte, jer će vam stajanjem postati previše mekano.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Valjuške pripremite do 4. koraka. Rasporedite ih na pladanj i zamrzavajte 2 sata. Nakon toga ih zapakirajte u vrećice i vratite u zamrzivač. Odmrzavanje: Zamrznute valjuške dalje kuhajte prema 4. koraku i prelijte popečenim krušnim mrvicama.Trajnost: 90 dana.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma