#ostanimoodgovorni

Coolinarika zna kako ti skratiti vrijeme!

Picek u kukuruznom brašnu

Pohanu piletinu vole svi! Iz tradicionalne međimurske kuhinje dolazi ovaj jednostavni recept za piletinu iz pećnice, koji će vas poštedjeti dosadnog umakanja u jaja i mrvice. Od kukuruznog brašna batci će biti posebno hrskavi!

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Picek u kukuruznom brašnu

Sastojci

Priprema

  1. Komade piletine natrljajte Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite u tepsiju s vrelim uljem.
  2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
  3. Kad je napola pečeno, meso okrenite.

Posluživanje: Poslužite uz pečeni krumpir i zelenu salatu.

Savjet: Za aromatičniji okus piletine možete koristiti Vegetu Twist piletina.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 497 kcal / 2.077 kJ
Masti 29,21 g
Ugljikohidrati 7,69 g
Vlakna 1,34 g
Bjelančevine 48,36 g
Sol 1,21 g
Vitamin A 148,56 μg
Vitamin D 20,00 μg
Vitamin E 13,05 mg
Niacin 19,71 mg
Kalij 446,56 mg
Fosfor 337,20 mg
Magnezij 49,30 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje