Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Svečane čokoladne šnite

Vrhunske čokoladne šnite pripremite u blagdanskom stilu i uživajte u raskoši najdražeg okusa.

  • 60 min
  • Složeno
Svečane čokoladne šnite

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za ukrašavanje

  • 250 g mascarpone sira
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 180 g Lino lade milk
  • Čokoladne pločice za ukrašavanje

Priprema

  1. Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu. Miješajte da se čokolada otopi. Otopljenu čokoladu ostavite sa strane dok pripremite ostale sastojke.
  2. Jaja, šećer i burbon vanilija šećer pjenasto izmiješajte, pa umiješajte pripremljenu čokoladu i mlijeko.
  3. Zatim dodajte glatko brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i mljevenim bademima. Sve zajedno izmiješajte i smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeni kalup za kolače vel. 35x23 cm te poravnajte.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C 30 minuta. Ohladite.
  5. Čokoladu natrgajte na kocke i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Miješajte da se čokolada otopi, a potom ohladite. Kada se ohlade čokolada i biskvit u kalupu započnite s pripremom kreme.
  6. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
  7. Dodajte pripremljenu čokoladu, liker i još sve zajedno miješajte 1-2 minute. Kremu odmah nanesite na podlogu od biskvita i poravnajte.
  8. Držite u hladnjaku 1-2 sata. Zatim skinite stranice kalupa i oštrim nožem narežite na ploške, na 5 dijelova po dužini i 5 po širini.
  9. Na kraju pripremite kremu za ukrašavanje. Mascarpone siru dodajte vrhnje i lino ladu milk. Miješajte da dobijete jednoličnu kremu. Pomoću slastičarske vrećice nanesite ju na parfe kocke.

Posluživanje: Ukrasite čokoladnim pločicama.

Savjet: Čokoladne pločice pripremite tako da otopite čokoladu na paru pa žličicom grabite i nanesite na papir za pečenje. Ohladite i tako dobijete pločice za ukrašavanje.

MARI ZA PRAVE STVARI

I proteini mogu biti fini