Svečane čokoladne šnite
- Recept by coolinarika.com -Vrhunske čokoladne šnite pripremite u blagdanskom stilu i uživajte u raskoši najdražeg okusa.

Priprema
Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu. Miješajte da se čokolada otopi. Otopljenu čokoladu ostavite sa strane dok pripremite ostale sastojke. Jaja, šećer i burbon vanilija šećer pjenasto izmiješajte, pa umiješajte pripremljenu čokoladu i mlijeko. Zatim dodajte glatko brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i mljevenim bademima. Sve zajedno izmiješajte i smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeni kalup za kolače vel. 35x23 cm te poravnajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C 30 minuta. Ohladite. Čokoladu natrgajte na kocke i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Miješajte da se čokolada otopi, a potom ohladite. Kada se ohlade čokolada i biskvit u kalupu započnite s pripremom kreme. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. Dodajte pripremljenu čokoladu, liker i još sve zajedno miješajte 1-2 minute. Kremu odmah nanesite na podlogu od biskvita i poravnajte. Držite u hladnjaku 1-2 sata. Zatim skinite stranice kalupa i oštrim nožem narežite na ploške, na 5 dijelova po dužini i 5 po širini. Na kraju pripremite kremu za ukrašavanje. Mascarpone siru dodajte vrhnje i lino ladu milk. Miješajte da dobijete jednoličnu kremu. Pomoću slastičarske vrećice nanesite ju na parfe kocke.
Posluživanje: Ukrasite čokoladnim pločicama.
Savjet: Čokoladne pločice pripremite tako da otopite čokoladu na paru pa žličicom grabite i nanesite na papir za pečenje. Ohladite i tako dobijete pločice za ukrašavanje.