Creme de la creme s jagodama
- Recept by coolinarika.com -Slasnu hladnu kremu dekorirajte jagodama i uživajte u finom desertu s chia sjemenkama.
Priprema
U mlijeku natopite chia sjemenke i ostavite par sati u hladnjaku da nabubre. Nakon toga izvadite iz hla-dnjaka i promiješajte. PrVatrostalne posude (ili keramičke posudice) 4- 6 komada (125 ml) navlažite vodom. U manju posudu stavite žumanjke i šećer, pa ih pjenjačom izmiješajte. Prašak za puding razmutite u Šlagu 5+ i dodajte žumanjcima. Mlijeko zagrijte do vrenja. Mješavinu s žumanjcima polako dolijevajte u mlijeko neprestano miješajući. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte da se počne zgušnjavati, ali još uvijek ostane tekuće. Dobi-venu kremu rasporedite u pripremljene posudice i pustite da se ohladi.Omekšan Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda. Ostavite da se ohladi.
Posluživanje: Ohlađenu kremu prelijte umakom, ukrasite ploškama jagoda i poslužite.
Savjet: Jagode nije nužno propasirati da dobijete umak. Možete ih pomiješati sa šećerima i limunovim sokom, kratko zagrijati, ohladiti i poslužiti preko kreme.