Creme de la creme s jagodama

Slasnu hladnu kremu dekorirajte jagodama i uživajte u finom desertu s chia sjemenkama.

  • 20 min
  • Jednostavno
Creme de la creme s jagodama

Sastojci

Za umak:

Priprema

  1. U mlijeku natopite chia sjemenke i ostavite par sati u hladnjaku da nabubre. Nakon toga izvadite iz hla-dnjaka i promiješajte.
  2. PrVatrostalne posude (ili keramičke posudice) 4- 6 komada (125 ml) navlažite vodom.
  3. U manju posudu stavite žumanjke i šećer, pa ih pjenjačom izmiješajte.
  4. Prašak za puding razmutite u Šlagu 5+ i dodajte žumanjcima. Mlijeko zagrijte do vrenja. Mješavinu s žumanjcima polako dolijevajte u mlijeko neprestano miješajući.
  5. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte da se počne zgušnjavati, ali još uvijek ostane tekuće. Dobi-venu kremu rasporedite u pripremljene posudice i pustite da se ohladi.Omekšan
  6. Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju.
  7. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda. Ostavite da se ohladi.

Posluživanje: Ohlađenu kremu prelijte umakom, ukrasite ploškama jagoda i poslužite.

Savjet: Jagode nije nužno propasirati da dobijete umak. Možete ih pomiješati sa šećerima i limunovim sokom, kratko zagrijati, ohladiti i poslužiti preko kreme.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke