Mini Podravka sundae

Hrskavi lješnjaci, heljda i datulje, zajedno s medom, kokosovim uljem i komadićima voća, stvaraju harmoničan sklad okusa osvježavajućeg kremastog hladnog deserta. Isprepleteni okusi začinjeni nježnom teksturom indijskih oraščića nagrada su za nepce u obliku mini Podravka sundae.Zahvaljujemo Dr. Gaye na ustupljenom receptu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Mini Podravka sundae

Sastojci

Za hrskavi posip

  • 10 g heljdine kaše
  • 3 datulje
  • 10 g nasjeckanih popečenih lješnjaka

Za kremu od indijskih oraščića

Za voćni sloj

Priprema

  1. Heljdu namočite 48 sati da omekša i pusti klice (dok nemaju mali rep).
  2. Datulje namočite u vodi, a zatim usitnite da dobijete pastu od datulja.
  3. Datulje i proklijalu, ocijeđenu heljdu pomiješajte i dehidrirajte na način da ih pečete u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta da postanu hrskave i suhe.
  4. Za hrskavi posip, heljdi s datuljama dodajte lješnjake i promiješajte.
  5. Indijske oraščiće namočite u 60 ml vode i ostavite stajati najmanje 30 minuta.
  6. Ocijeđene oraščiće fino sameljite, dodajte im med, kokosovo ulje i cimet, pa izmiješajte u finu kremu dodajući vodu od močenja oraščića i pazite da ne bude previše tekuća.
  7. Za voćni sloj, suhe šljive i jabuku nasjeckajte.
  8. U višu staklenu posudu ili čašu stavite pola količine Lino marelica voćne kašice. Preko nje nanesite pola kreme od indijskih oraščića, a zatim voće.
  9. Preko voća nanesite preostalu kremu, zatim ostatak Lino marelica voćne kašice.
  10. Na kraju stavite hrskavi posip.

Posluživanje: Mini Podravka sundae prije posluživanja stavite u hladnjak najmanje 2 sata.

Savjet: Kako biste ubrzali pripremu gornji hrskavi sloj možete zamijeniti s Lino Nutri Balance oats tako da ga pripremite po uputi na pakiranju i u njega dodate krupnije nasjeckane lješnjake.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma