Dolcela

Šlag krema okus čokolada

Čokoladni semifreddo s višnjama

Semifreddo je talijanska slastica koja se vrlo lako priprema, a krajnji dojam je očaravajuć. Jednom dok isprobate pripremu popularne slastice, steći ćete i vještinu kombiniranja okusa. Čokoladni semifredddo s višnjama brojnima je omiljen, punoću čokolade savršeno upotpunjuju višnje. Isprobajte i u komentarima ispod recepta javite svoje dojmove 😍

  • 20 min
  • Jednostavno
Čokoladni semifreddo s višnjama

Sastojci

Za dekoraciju:

  • svježe višnje ili trešnje
  • otopljena čokolada

Priprema

  1. Kalup za kruh dimenzija oko 10x25 centimetara obložite papirom za pečenje.
  2. Poravnajte i zamrznite preko noći.
  3. Prekrijte slojem kreme, ponovno dodajte višnje, a na kraju ostatak kreme.
  4. Na dno kalupa stavite trećinu kreme, a na nju dodajte 5 žlica nadjeva od višanja.
  5. Kremu pripremite tako da hladno mlijeko dodate sadržaj vrećica šlag kreme čokolada, promiješate i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.

Posluživanje: Zamrznutu kremu lagano okrenite na ravni tanjur, prelijte čokoladnim preljevom, ukrasite svježim voćem, narežite na ploške i poslužite.

Savjet: Na isti način možete pripremiti semifreddo od vanilije samo upotrijebite Dolcela Šlag kremu vanilija.

Gulaš

Inspirirani tradicijom