Chili con carne s piletinom

Chili con carne umjesto žlicom možete zagrabiti i tacosima. Pripremite ovo jelo s piletinom i na taj način s jednom uobičajenom namirnicom priredite drugačiji i neuobičajen ručak.

  • 25 min
  • Jednostavno
Chili con carne s piletinom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite mrkvu narezanu na kockice, kratko popecite i dodajte mljeveno meso. Popecite uz miješanje, da tekućina ispari.
  2. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  3. Dodajte ocijeđeni slanutak i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  4. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  5. Poslužite tako da u zdjelicu stavite nekoliko žlica kuhane riže, preko nje pripremljeno meso, a na kraju žlicu kiselog vrhnja.

Posluživanje: Ovako pripremljeni chili con carne, umjesto žlicom, grabite tacosima i tako konzumirajte. Okus je fantastičan!

Savjet: Basmati riža prepoznatljiva je po svom dugom zrnu, kuha se kratko, između 10 i 12 minuta.

Rajčica

Za rajske užitke