Chili con carne na tortilji

Znamo da smo raspoloženi za meksičku kuhinju, a nismo sigurni bismo li spremali chili con carne ili radije nabacili koju tortilju. Da jedno ne mora isključivati drugo, dokazali smo s chili con carne na tortilji.

  • 25 min
  • Jednostavno
Chili con carne na tortilji

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari.
  2. Dodajte narezanu stapku celera i sve zajedno popecite 5 minuta.
  3. Ulijte 400 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  4. Dodajte ocijeđeni crveni grah i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  5. Tortilje zagrijte na suhoj tavi da budu podatne. Utisnite tortilju u zdjelicu ili kalupe za muffine te pustite da se ohlade i poprime oblik.

Posluživanje: Zdjelice od tortilja napunite pripremljenim mesom i pospite narezanim listom celera.

Savjet: Tortilje u kalupima možete kratko zapeći da postanu hrskave te onda napuniti mesom.

Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"