Chili con carne s batatom

Jela s mljevenim mesom nikako da dosade, jer uvijek ih možemo pripremiti na novi način. Ponekad meso obogatimo povrćem pa nastane chili con carne, a batat se u ovom slučaju može zamijeniti muškatnom bundevom.

  • 25 min
  • Jednostavno
Chili con carne s batatom

Sastojci

  • 2 žlice ulja
  • 300 g miješanog mljevenog mesa (svinjetina, junetina)
  • 300 g batata (crveni, narezan na kockice)
  • 1 Fant za chili con carne
  • svježi korijandar za posluživanje

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari.
  2. Dodajte batat i sve zajedno popecite 5 minuta.
  3. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  4. Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.

Posluživanje: Jelo pospite narezanim korijandrom i poslužite s kukuruznim kruhom ili popečenim tortiljama.

Savjet: Batat možete zamijeniti muškatnom bundevom.

Gulaš

Inspirirani tradicijom