Piletina i cvjetača iz pećnice

Tražite li jelo od piletine i povrća, imamo barem tri razloga zašto biste u obzir za današnji ručak trebali uzeti piletinu i cvjetaču iz pećnice – ukusno je, jednostavno za pripremu i ostavlja dovoljno prostora da izrazite svoju kreativnost.

  • 40 min
  • Jednostavno
Piletina i cvjetača iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje.
  2. Cvjetaču odvojite u cvjetiće i rasporedite uz meso, a zatim sve pospite graškom.
  3. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko mesa s povrćem.
  4. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  5. Zapečenu piletinu poslužite s kuhanom rižom, njokima, krumpirom ili tjesteninom.

Posluživanje: Sve pospite narezanim vlascem.

Savjet: Cvjetaču možete prethodno blanširati.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće