Pljeskavice od janjetine

Turska kuhinja? Vjerojatno, a u svakom slučaju – egzotično! Pljeskavicama od janjetine dajte hrvatski štih dodatkom Fanta za ćevapčiće i pljeskavice, a umakom od jogurta i češnjaka zaokružite doživljaj.

  • 40 min
  • Jednostavno
Pljeskavice od janjetine

Sastojci

Za umak:

  • 400 ml jogurta
  • 2 češnja češnjaka
  • nekoliko listića metvice
  • malo tabasca
  • sol
  • bijeli papar u zrnu

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta za ćevapčiće i pljeskavice prelijte sa 100 ml mlake vode, promiješajte i ostavite stajati nekoliko minuta.
  2. U smjesu Fanta dodajte mljeveno meso, ljutu papričicu, začine i sve dobro promiješajte. Od smjese oblikujte pljeskavice i pecite 5-6 minuta sa svake strane u tavi ili na roštilju.
  3. Za umak izmiješajte jogurt, sitno nasjeckani češnjak, metvicu, malo tabasca, soli i svježe mljeveni bijeli papar.

Posluživanje: Pečene pljeskavice poslužite uz umak od jogurta.

Savjet: Za lakše oblikovanje pljeskavica ruke uronite u hladnu vodu kako vam se smjesa ne bi lijepila.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma