Maja desert

Tople ljetne boje i pudinzi od voća podsjetit će vas na najopuštenije godišnje doba i usred zime: umjesto svježeg voća uskočit će Dolcela, a za vitamine se brinu komadići naranče.

  • 45 min
  • Jednostavno
Maja desert

Sastojci

Za umak od naranči

  • 5 naranči srednje veličine
  • 80 g šećera
  • 20 g maslaca
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 1 žličica naribane narančine korice
  • 2-3 žlice vode

Za ukrašavanje

Priprema

  1. Za umak na otopljenom maslacu kratko popecite šećer i vanilin šećer. Dodajte vodu, sok od četiri naranče, naribanu narančinu koricu i kuhajte na laganoj vatri pet minuta.
  2. Jednu naranču ogulite, a kriške narežite na komade i umiješajte u umak.
  3. Puding od jagode i maline kuhajte odvojeno u dvjema posudama. Svaki puding skuhajte tako da prašak za puding pomiješate sa tri žlice šećera i šest žlica hladnog mlijeka.
  4. Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
  5. Topli puding izlijte u navlažene čaše za serviranje – u svaku čašu izlijte malo pudinga od jagode, dodajte 2-3 žlice umaka od naranče, na to izlijte puding od maline, a zatim ponovno malo umaka. Na isti način napunite i ostale čaše.
  6. Šlag pjenu pripremite prema uputi na vrećici i njome ukrasite dobro ohlađeni puding.

Posluživanje: Ohlađenu slasticu ukrašenu šlag pjenom poslužite sa svježim kriškama naranče.

Savjet: Želite li da čaše lijepo izgledaju, najprije u sve čaše do pola izlijte puding od maline, malo ga ohladite, a zatim izlijte umak od naranče. Nakon toga čaše ponovno ohladite, pa izlijte puding od jagode.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 102 kcal / 426 kJ
Masti 2,73 g
Ugljikohidrati 17,07 g
Vlakna 0,12 g
Bjelančevine 2,69 g
Sol 0,15 g
Vitamin A 201,74 μg
Vitamin D 32,10 μg
Vitamin C 3,38 mg
Niacin 0,68 mg
Kalij 130,13 mg
Kalcij 99,09 mg
Fosfor 81,20 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.

Igrajte se
s nama!

 

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.