Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom

Pašteta u aspiku

Za želatinu uvijek možete biti sigurni da će pobuditi maksimalan interes svih oko stola. Reakcije su ili – ili: to je pitanje ljubavi ili mržnje. Ovih posljednjih vrlo je malo, a ako ih i ima, dali bi se pokolebati sočnim središtem od paštete!

  • 70 min
  • Složeno
  • 6 osoba
Pašteta u aspiku

Sastojci

Priprema

  1. Papriku operite, očistite od žilica i narežite na kockice. Mrkvu ogulite, skuhajte i narežite na kockice.
  2. Paštetu dobro izmiješajte, pa pomoću prozirne folije oblikujte malu roladicu promjera 2 cm i stavite je na hladno mjesto.
  3. Želatinu namočite u malo hladne vode i ostavite neka nabubri.
  4. Vodu zakipite, dodajte Vegetu, kratko je prokuhajte i malo ohladite. Umiješajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se ne otopi.
  5. Duguljasti kalup (veličine 22×10 cm) isperite vodom i na dno izlijte malo pripremljene želatine. Malo rashladite, rasporedite po njoj dio pripremljenog povrća i ponovno prelijte tankim slojem želatine, pa ponovno rashladite.
  6. Na to stavite pripremljenu paštetu te je prelijte preostalom želatinom. Uz rubove kalupa rasporedite preostalo povrće i ostavite preko noći na hladnom mjestu da očvrsne.

Posluživanje: Prije posluživanja kalup kratko uronite u toplu vodu, istresite hladetinu na pladanj i režite na ploške ugrijanim nožem u toploj vodi.

Savjet: U paštetu možete dodati narezane crne masline i kisele krastavce.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 130 kcal / 543 kJ
Masti 4,52 g
Ugljikohidrati 7,74 g
Vlakna 1,63 g
Bjelančevine 15,15 g
Sol 3,31 g
Vitamin A 8.576,83 μg
Vitamin E 1,14 mg
Vitamin C 67,75 mg
Niacin 4,21 mg
Kalij 198,00 mg
Kalcij 21,46 mg
Fosfor 82,84 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin