Paštete

Kruha i igara!

Pikantne pogačice

Umjesto klasično nadjevenih pogačica: tijesto – nadjev – tijesto, ove se rade od jedinstvene smjese u koju se dodaje pašteta i stoga im je priprema ubrzana. Uz paštetu – kumin, mak i sezam posuti po pogačicama opravdavaju im naziv “pikantne”.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Pikantne pogačice

Sastojci

Za premazivanje

  • 1 jaje

Za posipavanje

  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica maka
  • 1 žličica sezamovih sjemenki

Priprema

  1. U prosijano brašno umiješajte maslac, paštetu, malo soli i papra i dobro ocijeđeni kravlji sir.
  2. Umijesite glatko tijesto i ostavite neka odstoji na hladnom mjestu dva sata.
  3. Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto debljine 1 cm.
  4. Kalupom po želji oblikujte pogačice, stavite ih na pobrašnjeni lim, premažite razmućenim jajem i pospite sjemenkama po želji.
  5. Pogačice pecite u zagrijanoj pećnici na 200-220°C 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite uz kiselo povrće i masline.

Savjet: Za izrezivanje tijesta možete upotrijebiti kalupe različitih oblika.

Tjestenina

Svestrana Talijanka