Paštete

Kruha i igara!

Pašteta s pistacijama

Oplemenite svakodnevnu jetrenu paštetu nasjeckanim uočljivo zelenim oraščićima. Hrskavu paštetu s pirjanim lukom razblažite vrhnjem i – udri po kriškama kruha!

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pašteta s pistacijama

Sastojci

Priprema

  1. Lagano na maslacu propirjajte nasjeckani luk i češnjak.
  2. Ohladite i dobro umiješajte u paštetu.
  3. Dodajte vrhnje i 30 g nasjeckanih pistacija te dobro izmiješajte.
  4. Smjesu stavite u zdjelicu, pospite preostalim pistacijama i rashladite.

Posluživanje: Paštetu poslužite na prepečencu ili krekerima.

Savjet: Ako želite pojačati aromu paštete, dodajte joj 1 žlicu konjaka.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 212 kcal / 886 kJ
Masti 19,32 g
Ugljikohidrati 5,16 g
Vlakna 1,35 g
Bjelančevine 5,50 g
Sol 0,60 g
Vitamin A 1.113,32 μg
Vitamin D 5,50 μg
Vitamin C 2,83 mg
Niacin 2,06 mg
Kalij 167,39 mg
Kalcij 36,69 mg
Fosfor 109,91 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.