Vegeta

Vegeta univerzalna

Puretina s umakom od estragona

“Kralj začina”, kako ga zovu Francuzi, estragon je često sastavni dio mnogih začinskih mješavina (Fines Herbés, Herbes de Provence, Bouquet garni), tipičnih za francusku kuhinju. Odlično pristaje uz pečenje, jer teža jela čini probavljivijima.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Puretina s umakom od estragona

Sastojci

  • 1 kg purećih prsa
  • 1 žlica Vegete
  • 1-2 žličice suhog estragona
  • 3-4 žlice ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • 150-200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica Gussnela Dolcela

Priprema

  1. Pureća prsa natrljajte Vegetom i estragonom, stavite u vatrostalnu posudu, prelijte uljem, pokrijte alu-folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
  2. Tijekom pečenja po potrebi puretinu podlijte s malo vode. Nakon toga maknite foliju i nastavite peći još oko 20 minuta.
  3. Pečenu puretinu izvadite, malo ohladite i narežite, a sok od pečenja procijedite. Dodajte vino, vrhnje i Gussnel, koji ste razmutili u malo vode.
  4. Umak kratko prokuhajte i prelijte narezane ploške mesa.

Posluživanje: Poslužite uz kuhano povrće.

Savjet: Pureća prsa bit će aromatičnija ako ih natrljate Vegetom i estragonom dan ranije.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 370 kcal / 1.547 kJ
Masti 15,09 g
Ugljikohidrati 3,21 g
Vlakna 0,00 g
Bjelančevine 51,64 g
Sol 3,16 g
Vitamin A 239,98 μg
Vitamin D 28,84 μg
Vitamin E 5,62 mg
Niacin 21,32 mg
Kalij 499,10 mg
Fosfor 379,14 mg
Magnezij 49,81 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Masline

Cure sline od masline