Juha od kukuruza

Toplo preporučujemo ovu gustu juhu, chowder, i jamčimo da ćete se zaljubiti u nju na prvi zalogaj! Posebice ako volite povrće i ljutinu kajenskog papra, koji se dobiva mljevenjem chilli papričice.

  • 40 min
  • Jednostavno
Juha od kukuruza

Sastojci

Za posluživanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte pancetu narezanu na kockice pa još kratko pecite.
  2. Podlijte s oko 100 ml vruće vode, dodajte mrkvu i stabljiku celera narezane na kockice, i kuhajte još 15 minuta.
  3. Dodajte kukuruz šećerac, Vegetu, kajenski papar i zalijte s 1 litrom vruće vode.
  4. Kad juha zakipi, umiješajte passatu, Gussnel razmućen u malo vode i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Poslužite posuto nasjeckanim peršinom.

Savjet: Umjesto kajenskog papra, u juhu možete dodati malo suhe ljute papričice.

Rajčica

Za rajske užitke