Nepečeni Lemoncella mini tartovi

Često su glavne zvijezde raznih ljetnih proslava upravo mali, slatki zalogaji pa predlažemo da goste iznenadite nepečenim lemoncella mini tartovima s kremom osvježavajućeg okusa limuna, dekorirane šaumom i listićima mente.

  • 30 min
  • Jednostavno
Nepečeni Lemoncella mini tartovi

Sastojci

Za podlogu od keksa:

  • 250 g keksa
  • 120 g otopljenog maslaca

Za lemon curd:

  • 2 limuna
  • 100 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja

Za kremu:

Priprema

  1. Kekse usitnite i pomiješajte s maslacem. Kalupe za mini tart premažite maslacem pa u svaki stavite dvije trake papira za pečenje, u obliku križa. Papirnate trake na koje stavljate podlogu neka vire iz kalupa na taj način ćete kasnije lakše izvaditi tartove. U svaki kalup utisnite kekse na dno i u stranice te ostavite u hladnjaku da se ohlade.
  2. Napravite lemon curd. Naribajte i ocijedite limune, dodajte šećer i maslac pa na laganoj vatri otopite. Polagano dodajte razmućena jaja pritom miješajući i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
  3. U hladno mlijeko dodajte mješavinu za Šlag kremu, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.
  4. U drugoj posudi izmiksajte krem sir s grčkim jogurtom dok ne postane kremast pa mu dodajte lemon curd. Još jednom izmiksajte, a zatim lopaticom lagano umiješajte i šlag kremu.
  5. Dobivenu kremu slastičarskom vrećicom nanesite u pripremljene košarice od keksa.

Posluživanje: Držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Slastice možete ukrasiti sirupom od limuna ili preljevom za torte.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke