Nepečeni lemoncella mini tartovi

Često su glavne zvijezde raznih ljetnih proslava upravo mali, slatki zalogaji pa predlažemo da goste iznenadite nepečenim lemoncella mini tartovima s kremom osvježavajućeg okusa limuna, dekorirane šaumom i listićima mente.

  • 30 min
  • Jednostavno
Nepečeni lemoncella mini tartovi

Sastojci

Za podlogu od keksa:

  • 250 g keksa
  • 120 g otopljenog maslaca

Za kremu:

Za dekoraciju:

  • 1 bjelanjak
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • listići mente

Priprema

  1. Kekse usitnite i pomiješajte s maslacem.Kalupe za mini tart premažite maslacem pa u svaki stavite dvije trake papira za pečenje, u obliku križa.U svaki kalup utisnite kekse na dno i u stranice. Ohladite.
  2. Za kremu, u posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i vrhnje za šlag te dodajte sadržaj mješavine kreme za pripremu deserta. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako biste dobili desert odgovarajuće gustoće, prikladne za izlijevanje.
  3. Pripremljeni desert izlite na podlogu od keksa i stavite u hladnjak hladiti oko 2 sata.
  4. Za šaum, bjelanjke miksajte sa soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.Zatim malo po malo dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete sjajni šaum bez kristala šećera, oko 5 minuta. Šaum nanesite slastičarskom vrećicom na tartove pa lagano prepecite pomoću brennera.
  5. Za preljev, u posudu ulijte 50 ml hladne vode i usipajte mješavinu za preljev. Miješajte pjenjačom minutu i pol.

Posluživanje: Pripremljenim preljevom prelijte tartove, u krasite listićima mente i poslužite.

Savjet: Papirnate trake na koje stavljate podlogu neka vire iz kalupa - na taj način ćete kasnije lakše izvaditi tartove. 

Tjestenina

Svestrana Talijanka