Podravka

Džem marelica

Podravka dzem marelica 860g hr rs me

Tortice s jabukama

Poznata kao izvor odličnih recepata za slastice, švicarska kuhinja diči se i raznim kolačima s jabukama, od kojih su najpoznatiji upravo slasni Apfelkuchen, tj. tartelettes aux pommes.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Tortice s jabukama

Sastojci

  • 1 kg jabuka
  • 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
  • 100 g Džema marelica Podravka
  • 2-3 žlice vode
  • 2-3 žlice Badema u listićima Dolcela
  • 2-3 žlice limunova soka

Priprema

  1. Jabuke ogulite, prepolovite i očistite od sjemenki te nakapajte limunovim sokom.
  2. Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj dasci, a zatim okruglim kalupom (ili čašom, promjera 8-10 cm) izrežite krugove.
  3. Džem pomiješajte s vodom i malo zagrijte. Pripremljene jabuke višestruko zarežite, ali ne do kraja, i premažite džemom.
  4. Na svaki komad izrezanog tijesta stavite polovicu jabuke ravnom stranom prema dolje. Rubove tijesta savijte oko jabuke i premažite razmućenim jajetom.
  5. Tortice stavite na pobrašnjen pleh i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15-20 minuta.

Posluživanje: Pečene tortice, još tople, pospite listićima badema i poslužite.

Savjet: Za ove tortice upotrijebite jabuke srednje veličine, a po želji ih prije pečenja možete posipati cimetom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 152 kcal / 635 kJ
Masti 4,80 g
Ugljikohidrati 26,47 g
Vlakna 1,73 g
Bjelančevine 2,20 g
Sol 0,84 g
Vitamin A 29,82 μg
Vitamin E 1,20 mg
Vitamin C 3,96 mg
Niacin 1,48 mg
Kalij 124,98 mg
Kalcij 13,44 mg
Fosfor 116,70 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma