Vegeta

Kajenski papar

Vegeta maestro kajenski papar bs posipac 3d

Fondue

Ovo jelo potječe iz 18. stoljeća iz švicarskog kantona Neuchatela. Tipičan fondue sastoji se od najmanje dvije vrste sira koje se na laganoj temperaturi otapaju u vinu, a poslužuje se izravno iz posude caquelon.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Fondue

Sastojci

Priprema

  1. Očišćeni češnjak prerežite na pola i njime premažite posudu za fondue. Ulijte vino i zagrijavajte ga dok gotovo ne zakipi.
  2. Umiješajte potom sireve narezane na kockice i uz stalno ih miješanje otopite.
  3. Dodajte Gussnel koji ste razmutili u malo vina, muškatni oraščić, papar i kajenski papar.

Posluživanje: Sve dobro promiješajte i poslužite s kockicama kruha.

Savjet: Fondue pripremite neposredno prije posluživanja.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 584 kcal / 2.441 kJ
Masti 41,43 g
Ugljikohidrati 2,46 g
Vlakna 0,09 g
Bjelančevine 39,09 g
Sol 1,32 g
Vitamin A 875,75 μg
Vitamin D 35,90 μg
Vitamin E 0,71 mg
Niacin 4,52 mg
Kalij 182,22 mg
Kalcij 1.360,58 mg
Fosfor 837,66 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin