Tex-Mex salata od pilećih prsa s dimljenom paprikom

Kada je vani hladno i baš vam se ne da do dućana, ovaj recept uskočit će kao kec na desetku. Tex- Mex salatu od pilećih prsa s dimljenom paprikom pripremit ćete u svega petnaest minuta.Zahvaljujemo blogerici Sandri Rončević na ustupljenom receptu

  • 15 min
  • Jednostavno
Tex-Mex salata od pilećih prsa s dimljenom paprikom

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu narežite na manje kockice, stavite u veću zdjelu, pospite ju dimljenom slatkom paprikom, češnjakom u granulama, posolite pa dodajte maslinovo ulje i izmiješajte.
  2. Pokrijte prozirnom folijom i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi dok pripremite ostale sastojke.
  3. Ocijedite crni grah i Tex-Mex mješavinu pa ih stavite u posudu, posolite i promiješajte. Filete pečene paprike ocijedite pa ih narežite na manje komade i pomiješajte s grahom.
  4. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje pa ubacite piletinu i ispržite je do zlatne boje.

Posluživanje: U zdjelu stavite malo rukole, dodajte pripremljeni grah, gore stavite pečenu piletinu, pokapajte dodatno maslinovim uljem i još malo sve zajedno pospite dimljenom slatkom paprikom pa poslužite.

Savjet: Piletinu možete zamijeniti puretinom, a rikulu matovilcem.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma