Vjenčići s Lino Ladom

Kad su u pitanju kombinacije s dizanim tijestom, onda su vjenčići s Lino Ladom odličan izbor, jer uz dekoraciju u obliku badema ili šećera slastica dobiva svečani izgled.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Vjenčići s Lino Ladom

Sastojci

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, šećer, bourbon vanilija šećer, kvasac i promiješajte. Dodajte jaje, žumanjake, 80 g otopljenog maslaca i toplog mlijeka toliko da zamijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 1 sat da se udvostruči volumen. Dignuto tijesto podijelite na dva dijela, a zatim ga na pobrašnjenoj površini razvaljajte na 0,5 cm debljine u oblik pravokutnika.
  3. Premažite ga Lino Ladom Gold i savijte u valjak. Na isti način pripremite i drugi dio tijesta.
  4. Oba valjka prerežite na dva dijela, a zatim svaki prerežite po dužini. Dobiveni komad prepletite u obliku vjenčića (ili čvorića) i stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje
  5. Vjenčiće premažite s malo mlijeka i ostavite pokrivene odmarati 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ih stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko 20 minuta.
  6. Vjenčiće nakon 10 minuta pečenja možete prekriti papirom za pečenje da ne dobiju pretamnu boju.
  7. Pečene vjenčiće premažite s 20 g otopljenog maslaca i ostavite da se ohlade.

Posluživanje: Prije posluživanja ih pospite šećerom u prahu.

Savjet: Za svečaniji izgled vjenčiće prije pečenja pospite listićima badema ili krokantom, zdrobljenim šećerom u kocki ili slično.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!