Vjenčići s Lino Ladom
- Recept by coolinarika.com -Kad su u pitanju kombinacije s dizanim tijestom, onda su vjenčići s Lino Ladom odličan izbor, jer uz dekoraciju u obliku badema ili šećera slastica dobiva svečani izgled.
Priprema
Brašnu dodajte sol, šećer, bourbon vanilija šećer, kvasac i promiješajte. Dodajte jaje, žumanjake, 80 g otopljenog maslaca i toplog mlijeka toliko da zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 1 sat da se udvostruči volumen. Dignuto tijesto podijelite na dva dijela, a zatim ga na pobrašnjenoj površini razvaljajte na 0,5 cm debljine u oblik pravokutnika. Premažite ga Lino Ladom Gold i savijte u valjak. Na isti način pripremite i drugi dio tijesta. Oba valjka prerežite na dva dijela, a zatim svaki prerežite po dužini. Dobiveni komad prepletite u obliku vjenčića (ili čvorića) i stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje Vjenčiće premažite s malo mlijeka i ostavite pokrivene odmarati 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ih stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko 20 minuta. Vjenčiće nakon 10 minuta pečenja možete prekriti papirom za pečenje da ne dobiju pretamnu boju. Pečene vjenčiće premažite s 20 g otopljenog maslaca i ostavite da se ohlade.
Posluživanje: Prije posluživanja ih pospite šećerom u prahu.
Savjet: Za svečaniji izgled vjenčiće prije pečenja pospite listićima badema ili krokantom, zdrobljenim šećerom u kocki ili slično.