Podravka

Grašak i mrkva

grasak_i_mrkva.png

Savijača s povrćem

Miris svježe pečenog lisnatog tijesta miris je topline i blagostanja. Povrće i parmezan tijestu daju puniji okus, a blagi kopar miris svježine. Ovom ćete savijačom oduševiti goste poslužite li je kao predjelo dobrodošlice.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Savijača s povrćem

Sastojci

Za premazivanje

  • 1 jaje

Za posipavanje

  • 1 žlica sezama

Priprema

  1. Zamrznuto povrće stavite u kipuću vodu i kuhajte 10 minuta.
  2. Kuhano povrće ocijedite, a dio povrća usitnite. Usitnjenom povrću dodajte preostalo kuhano povrće, sol, kopar, krušne mrvice, razmućeno jaje, parmezan, vrhnje i promiješajte.
  3. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i polovicu tijesta premažite s pola pripremljenog povrtnog nadjeva. Isto učinite s drugim tijestom tako da dobijete dvije savijače.
  4. Zarolajte ih, nabodite vilicom, premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.

Posluživanje: Savijaču s povrćem poslužite toplu.

Savjet: Savijače malo ohladite, a tek onda narežite.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 550 kcal / 2.299 kJ
Masti 33,45 g
Ugljikohidrati 51,25 g
Vlakna 4,67 g
Bjelančevine 11,40 g
Sol 2,18 g
Vitamin A 10.963,00 μg
Vitamin D 11,31 μg
Vitamin E 7,73 mg
Vitamin C 18,60 mg
Kalij 309,32 mg
Kalcij 89,26 mg
Fosfor 175,63 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Najbolje za bebe

Da majeni narastu vejiki