Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete

Piletina s gljivama i grahom

Piletina se dobro slaže s gotovo svim namirnicama i začinima, a u kombinaciji s gljivama i grahom jamči sočnost svakog zalogaja.

  • 35 min
  • Jednostavno
Piletina s gljivama i grahom

Sastojci

Priprema

  1. Pileće zabatke popecite na zagrijanom ulju do zlatne boje.
  2. Izvadite ih, a na ulje stavite mrkvu narezanu na ploške.
  3. Nakon što kratko popečete, dodajte narezane gljive i zdrobljene pelate.
  4. Vratite meso, ulijte malo vode i poklopljeno pirjajte 15 minuta.
  5. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte s 400 ml hladne vode i vrhnjem te dodajte mesu i povrću.Kad zakipi, kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, uz miješanje.
  6. Potkraj kuhanja dodajte ocijeđeni grah, po potrebi posolite, popaprite i pustite da kratko kuha.

Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Osim zabataka, možete koristiti meso drugih dijelova pileta narezano na komade.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži