Podravka

Kukuruzno brašno

Kukuruzno brašno

Bazlamača

Ovoj tradicionalnoj slastici sjeverne Hrvatske dodana je aromatična limunova korica, a kiselo vrhnje i džem dat će joj završni “štih”.

  • 70 min
  • Složeno
  • 8 osoba
Bazlamača

Sastojci

Za tijesto

Za premazivanje

Priprema

  1. U mlijeku razmutite jaja, ulje, šećer, naribanu limunovu koricu, malo soli i kukuruzno brašno.
  2. Izlijte pripremljenu smjesu u lim koji ste prethodno premazali uljem i dobro ga zagrijali u pećnici. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta.
  3. Pečenu bazlamaču zalijte vrhnjem i zapecite još 20 minuta.

Posluživanje: Vruću premažite džemom, narežite na kocke i toplu poslužite.

Savjet: Kod bazlamače je važno da masnoća u limu bude jako vruća i da se smjesa brzo zapeče kako se ne bi zalijepila za dno lima.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 168 kcal / 702 kJ
Masti 6,28 g
Ugljikohidrati 24,58 g
Vlakna 2,03 g
Bjelančevine 4,22 g
Sol 0,39 g
Vitamin A 275,70 μg
Vitamin D 26,59 μg
Vitamin E 2,26 mg
Vitamin C 1,20 mg
Kalij 152,90 mg
Kalcij 78,62 mg
Fosfor 114,52 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin