Zlato polje

Riža basmati

Mirisna riža s kokosom

Nizozemski, španjolski, portugalski, srednjoeuropski i britanski utjecaji vidljivi su u suvremenim indonezijskim receptima. No, najveći je utjecaj ipak ostavila tradicionalna kuhinja jugoistočne Azije iz koje vam donosimo ovaj recept.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4;6 osobe
Mirisna riža s kokosom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite grubo nasjeckani kikiriki dok ne poprimi zlatnožutu boju, dodajte kokosovo brašno, a potkraj i mladi luk narezan na kolutiće. Ulijte mlijeko i vodu, pa pustite neka zakipi.
  2. Dodajte rižu i začine (curry, kardamom, kurkumu) te malo posolite. U polupokrivenoj posudi jelo kuhajte 15-ak minuta.
  3. Kada je riža gotova, promiješajte je i ostavite pokrivenu 1-2 minute, a zatim je promiješajte vilicom.

Posluživanje: Mirisnu rižu s kokosom poslužite kao samostalno jelo ili toplo predjelo.

Savjet: Ako želite intenzivniju aromu kokosa, popecite ga na ulju zajedno s kikirikijem.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 222 kcal / 928 kJ
Masti 14,47 g
Ugljikohidrati 18,93 g
Vlakna 1,87 g
Bjelančevine 5,52 g
Vitamin A 107,48 μg
Vitamin D 13,75 μg
Vitamin E 6,39 mg
Vitamin C 3,48 mg
Kalij 201,17 mg
Kalcij 69,03 mg
Fosfor 102,75 mg
Magnezij 34,58 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Puding

Zadrhtite od uzbuđenja